Több, mint 25 ezer eladott óra 8 év alatt

Sajnos üres a kosarad :(

SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK | -20-50% MINDEN ÓRÁRA

Regisztráció

Bejelentkezés

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

Minden, amit az okosórákról tudnod kell

Az okosórák hatalmas népszerűsége évről-évre csak növekszik, az egyre szélesedő kínálatban pedig már csak kapkodjuk a fejünket. Hogy könnyebben átláthasd az okosórák világát, most összegyűjtöttük neked az 5+1 legfontosabb kérdést és választ, amit csak tudni érdemes ezekről a divatos és modern karórákról.


1. Mit is nevezünk pontosan okosórának?


Néhány évtizede, amikor a hagyományos karórákat elkezdték olyan soha nem látott funkciókkal kibővíteni, mint a számológép és a kamera, sokan ezeket a darabokat nevezték először okosórának.


Már ezek a lehetőségek alapvető funkciókká váltak, és okosórának inkább azokat a „számítógépesített” modelleket nevezzük, amelyek képesek összekapcsolódni okostelefonokkal és kiegészíteni, még élvezhetőbbé és kényelmesebbé tenni azok működését. 


2. Mikor jelentek meg az első okosórák?


Az régimódi okosóra fogalmának megjelenését a legtöbben a Hamilton Pulsar nevű modelljéhez kötik, amelyet először 1972-ben került az üzletek polcaira. Ez volt ugyanis az első karóra, amelynek memóriáját már a felhasználó programozhatta be, és már nem csupán az idő mérésére használták. Így ezt a történelmi eseményt tekinthetjük nyugodtak az okosórák születésnapjának.3.Hogyan fejlődtek az okosórák?


Ezután az események rendkívül felgyorsultak, a piacon pedig egymást követték az olyan forradalmi újdonságokkal felszerelt karórák, mint a kamera, a televízió. Igazán izgalmas korszaka volt ez a karórák fejlődésének, ezért nem is intéznénk el néhány mondatban, inkább mutatunk egy részletes történelmi áttekintést.


4. Hogyan könnyíti meg egy okosóra az életed?


Napjaink okosóráinál már alapvető feltétel, hogy összekapcsolhasd őket okostelefonnal, így már karórádról is elérheted a telefonkönyvt, fogadhatsz és indíthatsz hívásokat, de a bejövő hívásokról is külön értesítőt is kapsz.


Így, ha nincs éppen kéznél telefonod vagy nem vagy olyan helyzetben, hogy előkeresd kabátod vagy táskád belső zsebeinek rejtekéből, akkor elég csak egy pillantást vetned okosórádra, és máris tudod, hogy sürgős dologról van-e szó. Nemcsak hívásaidat, hanem üzeneteidet is kezelheted okosóráról, így bármikor küldhetsz pillanatok alatt egy SMS-t vagy ránézhetsz a facebook üzenetekre.


A legtöbb okosórával elindíthatod telefonod fényképező, zenelejátszó vagy fájlkezelő funkcióját is, így szinte bármihez könnyedén hozzáférsz, amire csak szükséged lehet. Ha pedig nem elégszel meg ennyivel, akkor akár hangfelvételt is készíthetsz okosóráddal, de az alváselemző és lépésszámláló funkciókkal még egészségedre is odafigyelhetsz.5. Mikor lehet szükségem okosórára?


Ha aktív közösségi életet élsz, és nem szeretsz lemaradni semmiről, akkor igazán jól jön majd egy okosóra. Az imént felsorolt funkciókból jól látszik, hogy az okosóra nemcsak egy divatos kiegészítő, hanem egy valóban hasznos kis eszköz, ami praktikus segítséget nyújthat a legkülönbözőbb élethelyzetekben.


Ha késésben vagy, szakadó esőben sétálsz, esetleg biciklin ülsz vagy autót vezetsz, akkor okostelefonod használata rendkívül kényelmetlen és még veszélyes is lehet. Okosórádra pillantva azonban nem kell lemaradnod semmiről még akkor sem, ha éppen mind a két kezed tele van vagy tésztagyúrás közben nem szívesen kennéd össze telefonodat.


Vannak olyan szituációk is, amikor nem tudod vagy egyszerűen csak nem illik felvenni a telefont, mint például egy munkahelyei megbeszélés vagy mikor egy rég látott ismerőssel futsz össze az utcán. Ilyenkor egy gyors pillantással ellenőrizheted, hogy valóban fontos üzenet érkezett-e.6. Azért egy okosóra elég drága, nem?


Természetesen találni a piacon súlyos tízezrekért, de akár százezrekért is márkás okosórákat, amelyek hasznos nemcsak hatékony eszközei lesznek mindennapjaidnak, de remekül működnek státuszszimbólumként. Ha azonban nem szeretnél csillagászati összegeket elkölteni, mégis egy igazán hasznos és divatos okosórára vágysz, akkor ár-érték bajnok névre keresztelt modellünket neked találták ki. 


Ez a darab az okosórák számtalan hasznos funkciójával megkönnyíti majd életedet, divatos megjelenésével pedig tökéletesen passzol majd hétköznapi viseleteid mellé is. Nézd meg közelebbről, és tudj meg mindent erről a pénztárcabarát okosóráról »